Rondje langs de banen WTA: Shnaider zorgt voor verrassing, Italianen vroeg eruit

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Rondje langs de banen WTA: Shnaider zorgt voor verrassing, Italianen vroeg eruit

Diana Shnaider wist Bernarda Pera uit te schakelen
Diana Shnaider wist Bernarda Pera uit te schakelenProfimedia
De Russische Diana Shnaider versloeg de als eerste geplaatste Amerikaanse Bernarda Pera in de eerste ronde van de Hongaarse Grand Prix.

Shnaider werkte zeven van de 11 breakpoints die ze tegen kreeg weg. Pera kon haar voorsprongen in de tweede set niet vasthouden en Shnaider sloeg geen enkele dubbele fout naast haar vier aces.

De als tweede geplaatste Shuai Zhang werd ook uitgeschakeld nadat ze opgaf tegen de Hongaarse Amarissa Toth. De als negende geplaatste Nadia Podoroska en nummer vier op de plaatsingslijst, Yulia Putintseva, konden hun ongeplaatste tegenstanders wel opzij zetten.

Lees ook: Shuai Zhang stapt in tranen van de baan na bizar incident: 'Walgelijk'

Anna Bondar, Fanny Stollar, Maria Timofeeva, Tamara Korpatsch en Anna Siskova wonnen ook hun eerste ronde-partijen.

Palermo

De Russin Erika Andreeva kwam terug van een achterstand en schakelde de als zesde geplaatste Lucia Bronzetti uit in de eerste ronde in Italië.

Na een 4-6-verlies in de eerste set nam Andreeva het voortouw en pakte de volgende twee sets met 6-0 en 6-2. Andreeva maakte zeven aces tegenover twee dubbele fouten. Bronzetti sloeg geen aces en maakte drie dubbele fouten.

Bronzetti was de niet enige Italiaanse die verloor van een ongeplaatste speelster. Sara Sorribes Tormo pakte een 6-3, 4-6, 6-0-overwinning tegen de als vierde geplaatste Elisabetta Cocciaretto. De als vijfde geplaatste Jasmine Paolini versloeg Arantxa Rus en voorkwam een derde Italiaanse uitschakeling.

Lees ook: Winning streak houdt op in Palermo: Rus verliest na tien overwinningen op rij

Landgenote Martina Trevisan kon de trend niet doorzetten en verloor van de als eerste geplaatste Daria Kasatkina.

Camila Osorio, Dayana Yastremska, Tatiana Prozorova, Sofya Lansere, Cristina Busca, Mayar Sherif en Emma Navarro bereikten ook de tweede ronde.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen