ATP Tour: Rune in thriller langs Dimitrov, Sinner en Djokovic ook door

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

ATP Tour: Rune in thriller langs Dimitrov, Sinner en Djokovic ook door

Bijgewerkt
Djokovic komt als nummer een van de wereld in actie
Djokovic komt als nummer een van de wereld in actieProfimedia
Het masterstoernooi van Monte Carlo gaat verder. Donderdag wordt het restant van twee tweederondepartijen afgewerkt en begint men aan de derde ronde. Net als woensdag komen er nagenoeg uitsluitend toppers op baan. Zo komen de nummers één, twee, vier en vijf van de wereld in actie.

ATP-1000 Monte Carlo - tweede ronde, enkelspel - Monte Carlo, Monaco

Miomir Kecmanovic (#66) 0-2 Grigor Dimitrov (#9) (4-6 3-6)

Grigor Dimitrov heeft betrekkelijk eenvoudig de derde ronde bereikt. Daarin neemt hij het op tegen Holger Rune, een wedstrijd die later vanmiddag gespeeld zal worden. In de eerste set kwam de Bulgaar nog met 3-1 achter tegen de Serviër Miomir Kecmanovic, maar de nummer negen van de wereld boog met drie gewonnen games op rij de stand ook rap weer om in zijn voordeel. Bij een 4-5 stand brak Dimitrov zijn opponent opnieuw en was de eerste set een prooi. In de tweede set, die op donderdag uitgespeeld werd in verband met regen op woensdag, brak Dimitrov bij een 3-4 stand opnieuw, om vervolgens op eigen service toe te slaan op zijn eerste matchpoint. 

Dimitrov stond anderhalve week geleden nog in de finale van het toernooi in Miami. Daarin was Jannik Sinner te sterk. Om de eindstrijd te bereiken versloeg de Bulgaar onder meer Carlos Alcaraz en Alexander Zverev. Dimitrov stond in 2017 enige tijd derde op de wereldranglijst. Dat jaar won hij de ATP Finals. 

Statistieken
StatistiekenFlashshare

Holger Rune (#7) 2-1 Sumit Nagal (#93) (6-3 3-6 6-2)

Holger Rune heeft de derde ronde bereikt door Sumit Nagal in drie sets te verslaan. De partij begon op woensdag, maar moest tijdens de tweede set gestaakt worden in verband met regen. Rune moest er duidelijk even inkomen en verloor promt de tweede set. Zijn opponent uit India leverde echter in de derde set driemaal zijn servicebeurt in. Daardoor mag Rune het later vanmiddag opnemen tegen Grigor Dimitrov. 

Statistieken
StatistiekenFlashshare

ATP-1000 Monte Carlo - derde ronde, enkelspel - Monte Carlo, Monaco

Alex De Minaur (#11) 2-0 Alexei Popyrin (#46) (6-3 6-4)

Alex De Minaur heeft zijn landgenoot Alexei Popyrin verslagen. In de eerste set kwam het verschil op de wereldranglijst goed tot uiting.  De Minaur won bijvoorbeeld al zijn punten op tweede service, kreeg geen enkel breakpoint tegen en was zeer sterk aan het net, waar hij vijf van de zes keer het punt won. De nummer elf van de wereld brak zijn tegenstander tweemaal. In set twee zat het venijn in de staart. Bij 4-3 brak De Minaur zijn landgenoot, maar werd hij ook onmiddellijk terug gebroken, om vervolgens de wedstrijd te beslissen op de service van Popyrin. 

De Minaur versloeg in de tweede ronde Tallon Griekspoor (2-1) en in de eerste ronde de Zwitserse vedette Stan Wawrinka. Begin maart schreef de Australiër het toernooi van Acapulco (Mexico) op zijn naam door in de finale van Casper Ruud, de nummer tien van de wereld, te winnen. 

Statistieken
StatistiekenFlashshare

Karen Khachanov (#17) 2-0 Daniil Medvedev (#4) (6-3 7-5)

Karen Khachanov heeft voor het eerst sinds 2018 zijn landgenoot Daniil Medvedev verslagen. Toentertijd werd het 2-1 in sets in de halve finales van het toernooi in Moskou, waarop de volgende vijf onderlinge ontmoetingen voor Medvedev waren. In Monte Carlo werd het donderdagmiddag 2-0 in sets voor Khachanov, die 13 plaatsen lager op de wereldranglijst staat. De twee Russen braken elkaar om de wedstrijd mee te beginnen tweemaal, wat het startsein was voor een mooie set. Met name de achtste game was een thriller met liefst 19 rally’s en zevenmaal deuce. Medvedev verloor zijn servicegame en Khachanov seveerde vervolgens de set uit. 

In de tweede set kreeg Medvedev  bij 4-5 30-40 een break/setpoint. Die verzilverde hij niet, om daarna zijn service in te leveren en geen kans meer te krijgen op de servicebeurt van zijn opponent. Khachanov probeert in het Vorstendom zijn tweede toernooizege van het jaar in de wacht te slepen. Eerder won hij in februari het toernooi van Doha. 

Ruzie met de umpire

Medvedev had net als woensdag ruzie met de umpire van dienst. Hij was het niet eens met de beslissingen van Carlos Bernardes, die hem in de slotfase een puntstraf gaf. "Het is de tweede dag op een rij. Jongens, open jullie ogen. Doe iets. De bal is uit", ging Medvedev tekeer. Hij vond dat Bernardes had moeten ingrijpen toen een bal van Chatsjanov uit was. "Ze weten niet meer hoe ze een wedstrijd moeten leiden. Wie gaat er actie ondernemen en verantwoordelijkheid nemen?"

Medvedev was woensdag al furieus en schudde tijdens een discussie met de scheidsrechter hevig aan het dakje van de stoel waarop hij zat.

Statistieken
StatistiekenFlashshare

Novak Djokovic (#1) 2-0 Lorenzo Musetti (#21) (7-5 6-3)

Novak Djokovic heeft de kwartfinales bereikt van het masterstoernooi van Monte Carlo. De nummer 1 van de wereld won in een partij met veel breaks in twee sets van de Italiaan Lorenzo Musetti. Voor Djokovic was het de tweede zege, nadat hij een vrije doorgang had in de eerste ronde. De Serviër speelt op het graveltoernooi van Monte Carlo zijn eerste wedstrijden sinds de vroege uitschakeling op het toernooi van Indian Wells, begin maart.

Djokovic werd vorig jaar in Monte Carlo uitgeschakeld door Musetti. De Italiaan begon nu ook goed en won meteen de opslagbeurt van zijn tegenstander. Djokovic kwam terug tot 4-4 en greep met een tweede break op 6-5 de set. Ook in de tweede set waren er kansen over en weer, maar pakte Djokovic een break meer.

In de kwartfinales neemt de 36-jarige Serviër het op tegen de Australiër Alex de Minaur. De bedwinger van Tallon Griekspoor in de tweede ronde won in twee sets van zijn landgenoot Alexei Popyrin.

Statistieken
StatistiekenFlashshare

Alexander Zverev (#5) 0-2 Stefanos Tsitsipas (#12) (5-7 6-7 (3))

Stefanos Tsitsipas heeft de kwartfinales bereikt na een met name krankzinnige tweede set tegen Alexander Zverev, de nummer vijf van de wereld. In set één ging het tot 5-6 gelijk op zonder breaks, maar sloeg de Griek toe op het beslissende moment voor 5-7. Zverev was daarna de weg helemaal kwijt en in rap tempo stond het 0-5. Tsitsipas kreeg twee matchpoints, verzilverde die niet en zag tot overmaat van ramp Zverev terugkomen met vijf gewonnen games op rij. De set mondde uit in een tiebreak waarin Tsitsipas met 3-7 wel weer duidelijk de betere was. 

Tsitsipas heeft een wisselvallig jaar achter de rug. Zijn beste prestatie was een halve finale in Los Cabos (Mexico), waarin hij eind februari in twee sets van Casper Ruud verloor. Dat toernooi won hij in 2023, zijn laatste eindzege. Met de knappe zege op Zverev gloort er wellicht hoop op een nieuwe titel. Volgende opponent op de route daarnaar toe is Karen Khachanov. De laatste keer dat de twee elkaar troffen, was vorig jaar in Parijs. Toen was de Griek tijdens de kwartfinale de betere in twee sets.  

Statistieken
StatistiekenFlashshare

Holger Rune (#7) 2-1 Grigor Dimitrov (#9) (7-6 (9) 3-6 7-6 (2))

Holger Rune heeft in een absolute thriller de kwartfinales bereikt. In een partij die drie uur en 31 minuten duurde werd het 2-1 in sets tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov. Beide spelers staan in de mondiale top tien, en dat was regelmatig te zien.

De eerste set duurde liefst anderhalf uur. De partij kende vele lange rally’s en beide spelers braken elkaar tweemaal en dwongen elkaar tot het uiterste. Een spannende tiebreak eindigde in 11-9 voor Rune, die pas op het vijfde setpoint toesloeg. Ook Dimitrov kreeg één setpoint. De tweede set was een stuk slordiger, met wel af en toe spectaculaire punten door lobjes en momenten aan het net. In set drie keerden de rally’s terug en was met name de laatste game voor 6-6 adembenemend. Dimitrov kreeg twee matchpoint op de service van de Deen, maar kon ze niet verzilveren. Dat bleek duur. In de tweede tiebreak van de wedstrijd pakte Rune zijn moment en kwam rap op een 4-0 voorsprong. Dat bleek de basis voor 7-2, game, set en match. 

Statistieken
StatistiekenFlashshare

Jan-Lennard Struff (#25) 0-2 Jannik Sinner (#2) (4-6 2-6)

Jannik Sinner heeft de kwartfinales bereikt door in twee sets van de Duitser Jan-Lennard Struff te winnen. De Italiaanse nummer twee van de wereld gaf slechts zes games weg en was duidelijk de betere van de twee met liefst 85% gewonnen punten op zijn eerste service tegenover 61% bij zijn opponent. In de tweede set wist Sinner tweemaal te breken en sloeg hij toe op zijn eerste matchpoint op eigen service. 

Statistieken
StatistiekenFlashshare

Hubert Hurkacz (#8) 0-2 Casper Ruud (#10) (4-6 2-6)

Hubert Hurkacz heeft zijn meerdere moeten erkennen in Casper Ruud. De Pool trok zich al terug uit het dubbeltoernooi vanwege vermoeidheid. Hij zou woensdag eigenlijk met Tallon Griekspoor op de baan verschijnen. Ruud wist dit kalenderjaar nog geen toernooi te winnen. Wel stond hij in Acapulco (Mexico) in de finale, alwaar hij verloor van Alex De Minaur. Tegenstander van Ruud in de kwartfinale is de winnaar van de partij hieronder. 

Statistieken
StatistiekenFlashshare

Lorenzo Sonego (#57) 1-1 Ugo Humbert (#15) (7-5 3-6 1-6)

Statistieken
StatistiekenFlashshare
Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen