Rondje langs de banen WTA: titelverdedigster Samsonova blijft winnen in Washington

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Rondje langs de banen WTA: titelverdedigster Samsonova blijft winnen in Washington

Samsonova verdedigt vooralsnog met succes haar titel
Samsonova verdedigt vooralsnog met succes haar titelAFP
De als achtste geplaatste Liudmila Samsonova verdedigt nog steeds haar titel op het Mubadala Citi DC Open. Ze versloeg Sorana Cirstea met 6-1, 6-3 en bereikte de kwartfinales in Washington.

Samsonova won 25 van de 29 (85%) punten op eerste service en blijft op jacht naar een tweede titel op rij, waar ze vorig jaar Kaia Kanepi in de finale versloeg.

Het duurde nog geen uur voordat Samsonova de Roemeense Cirstea, die maar één van de vijf breakpoints die ze tegen kreeg kon pareren, naar huis stuurde.

Belinda Bencic, die als zesde geplaatst is, kende geen enkele moeite met Lauren Davis: 6-1, 6-4 en Elina Svitolina was te sterk voor de als vijfde geplaatste Daria Kasatkina: 6-2, 6-2.

De Amerikaanse Coco Gauff, nummer drie op de plaatsingslijst, versloeg haar landgenote Hailey Baptiste met 6-1, 6-4.

Madison Keys, als zevende geplaatst, versloeg Jennifer Brady met 6-4, 6-0 in nog een volledig Amerikaanse affiche.

Livesport Prague Open

De Indiase Ankita Raina verpestte het feestje van Barbora Strycova, die voor eigen publiek na een set voorpsrong werd uitgeschakeld. Raina was met 3-6, 6-3, 6-4 te sterk en bereikte de tweede ronde in Tsjechië.

Strycova, die uit Pilsen komt, noteerde drie aces en redde vijf van de negen breakpoints die ze tegen kreeg, maar liet een 3-1-voorsprong in de derde set uit haar handen glippen. Raina redde negen van  12 breakpoints die ze tegen kreeg.

Wedstrijden in de tweede ronde leverden overwinningen op voor Jacqueline Cristian, die Emiliana Arango versloeg en Kateryna Baindl, die bij een 5-0-voorsprong haar tegenstander Jule Niemeier zag opgeven.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen