Swiatek komt steeds hoger op de tennisranglijst en dat betekent flink cashen

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Swiatek komt steeds hoger op de tennisranglijst en dat betekent flink cashen

Swiatek klimt steeds hoger op de tennisloonlijst en nadert de grens van 25 miljoen dollar
Swiatek klimt steeds hoger op de tennisloonlijst en nadert de grens van 25 miljoen dollarAFP
Iga Swiatek is gestegen naar de 14e plaats op de tennisloonlijst aller tijden na de triomf van vorige week op de WTA Finals. Ze heeft daardoor bijna de grens van 25 miljoen dollar bereikt. De Pool heeft Martina Navratilova, Steffi Graf en Kim Clijsters ingehaald.

De WTA-organisatie nam de bedragen die ze in Cancun had verdiend op in haar officiële overzicht een week na de Masters voor vrouwen. De 22-jarige Poolse kon rekenen op meer dan drie miljoen dollar aan bonussen voor haar overwinning, waardoor ze steeg op de lijst en verschillende tennisgrootheden inhaalde. Haar huidige verdiensten zijn ruim 24,5 miljoen dollar momenteel.

In de ranglijst van best verdienende tennissters staat Serena Williams, winnares van 23 individuele Grand Slam-titels, nog steeds bovenaan. De Amerikaanse verdiende  94.816.730 miljoen dollar aan prijzengeld. Haar zus Venus staat tweede met een totaal van 42.595.397 dollar aan bonussen, terwijl de Roemeense Simona Halep, onlangs voor vier jaar gediskwalificeerd wegens doping, derde staat met 40.203.437 dollar.

Top 10

Swiatek kan al bij de Grand Slam Australian Open in januari in de top 10 terechtkomen en net achter Agnieszka Radwanska eindigen. De speelster, die haar carrière eind 2018 beëindigde, staat negende op de historische ranglijst met 27.683.807 dollar.

Ter vergelijking, een andere Poolse tennisspeelster Magda Linette heeft tot nu toe ruim 5 miljoen dollar 'van de baan getild' van haar WTA-bonus, waardoor ze 120e staat op de historische ranglijst.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen