WTA Cincinnati dag 3: Vondrousova naar de volgende ronde, Swiatek dominant

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

WTA Cincinnati dag 3: Vondrousova naar de volgende ronde, Swiatek dominant

Bijgewerkt
De verliezend finalist van vorig jaar Petra Kvitova schakelde in de eerste ronde Anna Blinkova uit
De verliezend finalist van vorig jaar Petra Kvitova schakelde in de eerste ronde Anna Blinkova uitAFP
Het is de derde dag van het masterstoernooi in Cincinnati voor de vrouwen, barstend van de kwaliteit op de banen in de VS. Maar liefst acht van de top 10 speelsters van dit moment komt in actie, en de vraag is waar de verrassingen gaan vallen. Jelena Ostapenko maakt bijvoorbeeld zeker kans tegen Elena Rybakina, en we gaan kijken hoe Wimbledonwinnares Marketa Vondrousova zich weert tegen Anastasia Potapova. Titelverdedigster Carolina Garcia werd vannacht al uitgeschakeld, dus we krijgen in ieder geval een nieuwe winnares deze editie.

Tweede ronde

Martina Trevisan (#63) 1-2 Jessica Pegula (#3) (7-6 2-6 3-6)

Pegula verloor de eerste set nog, waarin vier keer werd gebroken (tweemaal door beide dames) in de tiebreak, maar rechtte de rug in set 2 en 3. Door drie breaks won ze set 2 met 6-2 en in set drie deed ze hetzelfde en werd het 6-3. 

Statistieken Trevisan-Pegula
Statistieken Trevisan-PegulaFlashscore

Iga Swiatek (#1) 2-0 Danielle Collins (#34) (6-1 6-0)

Swiatek gaat geen enkele moeite met Collins. De nummer 34 wist in totaal één keer haar servce behouden en ging dus af. Het werd 6-1 6-0.

Statistieken Swiatek-Collins
Statistieken Swiatek-CollinsFlashscore

Marketa Vondrousova (#10) 2-0 Anastasia Potapova (#27) (6-4 6-2)

Potapova begon heel goed aan de wedstrijd door gelijk te breaken in de eerste game. Die voorsprong werd op 4-3 in de achtste game verspeeld toen Vondrousova de rebreak pakte. In de tiende game brak ze weer en won de eerste set met 6-4. In de tweede set kwamen er maar liefst zes breaks waarvan vier voor Vondrousova. Ze won de tweede set met 6-2 en daarmee de wedstrijd.

Statistieken Vondrousova-Potapova
Statistieken Vondrousova-PotapovaFlashscore

Maria Sakkari (#8) 2-1 Sorana Cirstea (#31) (2-6 6-3 7-5)

In de eerste set speelde Sakkari slecht. De eerste en derde game leverde ze op eigen service in, waardoor de achterstand onoverbrugbaar werd. Het werd 6-2 in de set voor Cirstea. In de tweede set waren er maar liefst vijf breaks. Sakkari pakte er drie en won zo de set met 6-3. In de derde set was een break in game 11 genoeg voor de winst. 7-5 werd het uiteindelijk, waardoor Sakkari met 2-1 in sets de wedstrijd won.

Statistieken Sakkari-Cirstea
Statistieken Sakkari-CirsteaFlashscore

Petra Kvitova (#9) 1-2 Linda Noskova (#50) (6-3 2-6 4-6)

Petra Kvitova ligt uit het toernooi. De Tsjechische won de eerste set nog door haar landgenote driemaal te breken, maar Noskova antwoordde in de tweede set met drie breaks in Kvitova’s laatste drie games en won de laatste set door Kvitova na een lange tiende game te breken na driemaal eerder op matchpoint te hebben gestaan.

Statistieken Kvitova-Noskova
Statistieken Kvitova-NoskovaFlashscore

Elena Rybakina (#4) 2-1 Jelena Ostapenko (#20) (6-7(6) 6-2 6-4)

Elena Rybakina won een slordige wedstrijd die in totaal 14 breaks telde, waarvan negen in de eerste set. De tiebreak, welke vijf breaks telde, bracht Rybakina tot driemaal toe op setpoint maar ging toch aan de Kazachse voorbij na twee breaks en vijf verloren punten op rij.

In de laatste twee sets ging Rybakina niks meer voorbij en verloor ze slechts één servicegame om zo de wedstrijd toch nog overtuigend te winnen.

Statistieken Rybakina-Ostapenko
Statistieken Rybakina-OstapenkoFlashscore

Ann Li (#192) 1-2 Aryna Sabalenka (#2) (5-7 6-2 4-6)

Ann Li, de nummer 192 van de wereld, vocht dapper terug tegen de mondiale nummer twee, maar moest na drie sets toch haar meerdere erkennen in Sabalenka. Na de eerste set naar een beslissende 12e game te hebben gespeeld won ze de tweede set na twee breaks. De derde set bleek Sabalenka echter weer te sterk.

Statistieken Li-Sabalenka
Statistieken Li-SabalenkaFlashscore

Mayar Sherif (#33) 0-2 Coco Gauff (#7) (2-6 2-6)

Coco Gauff had weinig moeite met de Egyptische Mayar Sherif en gaat na een zege in straight sets door in Cincinnati. Gauff eindigde het duel met vier gewonnen games op rij en bleek een maatje te groot voor de mondiale nummer 33.

Statistieken Sherif-Gauff
Statistieken Sherif-GauffFlashscore
Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen