Teruggekeerde Osaka had tennis bijna voorgoed vaarwel gezegd: 'plezier verdween'

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Teruggekeerde Osaka had tennis bijna voorgoed vaarwel gezegd: 'plezier verdween'

Een lachende Naomi Osaka tijdens trainingen voor de Brisbane International
Een lachende Naomi Osaka tijdens trainingen voor de Brisbane InternationalAFP
Naomi Osaka gaf zaterdag toe dat ze het tennissen bijna had opgegeven, maar dat ze haar liefde voor de sport weer had aangewakkerd nadat ze eerder dit jaar moeder was geworden, terwijl ze zich voorbereidt op haar rentree in Brisbane.

Osaka (26) nam in september 2022 afstand van de sport met als reden mentale gezondheidsproblemen na haar terugtrekking uit de tweede ronde van de Pan Pacific Open in Tokio. Tijdens haar afwezigheid beviel ze van dochter Shai en keek ze niet naar tennis tot Wimbledon vorig jaar.

Hoewel ze blij is om terug te zijn, geeft ze toe dat ze er wel eens aan heeft gedacht om definitief met pensioen te gaan. "Ik zou zeggen dat ik vlak na Tokio misschien wel een maand heb nagedacht over met pensioen gaan, omdat ik het gevoel had dat al mijn plezier in de sport verdween", zei ze tijdens de seizoensopening van Brisbane International.

"Voel me fysiek een stuk sterker"

"Ik had het gevoel dat het niet eerlijk was, zowel voor de mensen die keken als voor mezelf. Maar toen dacht ik, ik tennis al sinds mijn derde en er zijn nog zoveel dingen die ik wil doen."

Osaka zei dat sinds haar bevalling haar benadering van tennis was veranderd.

"Ik denk dat in de tijd dat ik er niet was, ik de sport veel meer waardeerde," zei ze. "Ik denk dat het feit dat ik moeder ben geworden mijn manier van denken heeft veranderd. Ik denk dat ik een stuk ruimdenkender ben geworden, een stuk geduldiger, maar ik voel me ook fysiek een stuk sterker."

Eerste ronde tegen Korpatsch

De viervoudig Grand Slam-kampioene kreeg in de aanloop naar de Australian Open een wildcard voor de wedstrijd in Brisbane en speelt in de eerste ronde tegen de 84e Duitse Tamara Korpatsch.

"Ik ben zeker nerveus, ik heb lang geen wedstrijd gespeeld, maar ik ben competitief dus ik denk dat ik nerveus ben en ik wil winnen", zei Osaka.

"Er gaan veel dingen door mijn hoofd. Ik denk dat het grootste is om gewoon de baan op te lopen en alle energie in me op te nemen en de sfeer te proeven. Voor mij is dat iets wat ik zeker zal koesteren."

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen