Kampioen Canada tegen Groot-Brittannië of Duitsland in Billie Jean King Cup Finals

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Kampioen Canada tegen Groot-Brittannië of Duitsland in Billie Jean King Cup Finals

Canada is de titelverdediger
Canada is de titelverdedigerProfimedia
Regerend kampioen Canada neemt het in de openingswedstrijd van de Billie Jean King Cup Finals in Spanje in november op tegen Duitsland of Groot-Brittannië en nummer twee Italië tegen Japan of Roemenië.

De loting op dinsdag voor de climax van het vrouwenteamtoernooi koppelde ook 18-voudig kampioenen Verenigde Staten aan Slowakije. Twaalf teams kwalificeerden zich voor de finales waarbij de International Tennis Federation (ITF) vorige week aankondigde dat de indeling was gewijzigd van groepen naar rechtstreekse knock-out.

Vier geplaatste landen - Canada, Italië, Tsjechië en Australië - kregen een byes voor de kwartfinales. Gastland Spanje moet voorbij Polen zien te komen en de winnaar treft Tsjechië.

Als Groot-Brittannië Duitsland verslaat, kan het een herhaling worden van de US Open finale van 2021 tussen Emma Raducanu en Leylah Fernandez, die Canada vorig jaar naar de titel leidde.

Het La Cartuja stadion in Sevilla zal gastheer zijn voor de finales met de wedstrijden in de openingsronde van 12 tot 14 november, gevolgd door de kwartfinales van 15 tot 17 november. De halve finales vinden plaats op 18 en 19 november met de finale op 20 november.

Elke wedstrijd bestaat uit twee enkelspelen en een dubbelspel.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen