Rondje langs de banen WTA: eerste kwartfinale van het jaar voor Jabeur

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Rondje langs de banen WTA: eerste kwartfinale van het jaar voor Jabeur

Jabeur heeft haar eerste kwartfinaleplaats te pakken
Jabeur heeft haar eerste kwartfinaleplaats te pakkenProfimedia
Ons Jabeur heeft haar eerste kwartfinale van het jaar weten te bereiken. De nummer twee van de plaatsingslijst won op het Abu Dhabi Open met 6-4, 6-1 van Emma Raducanu.

De Tunesische Jabeur won 82,8% van de punten op haar eerste opslag (24 uit 29), tegenover 53,1% (26 uit 49) van de Britse Raducanu, die in 2021 het US Open won.

Raducanu - Jabeur
Raducanu - JabeurProfimedia

De als zesde geplaatste Beatriz Haddad Maia was met 7-6 (6), 6-7 (1), 6-1 te sterk voor Magda Linette. De wedstrijd duurde drie uur en 42 minuten - de langstdurende op de tour dit jaar. Haddad Maia redde negen van de 11 breakpoints die ze tegenkreeg en verzilverde er zelf vier van de 13.

Andere wedstrijden bij de laatste 16 leverden Daria Kasatkina (6-3, 7-5 tegen Ashlyn Krueger) en Sorana Cirstea (6-2, 6-1 tegen Maria Sakkari) overwinningen op.

Transylvania Open

Arantxa Rus is als eerste geplaatst in het Roemeense Cluj-Napoca en bereikte de kwartfinale nadat ze de eerste set nog verloor van Alize Cornet: 4-6, 6-4, 6-0.

Nuria Parrizas Diaz had ook drie sets nodig tegen Anna Blinkova: 6-1, 3-6, 6-4. Parrizas Diaz maakte zeven van haar 13 breakpoints tegenover vier-uit-12 van Blinkova.

Ana Bogdan schakelde Erika Andreeva uit: 6-4, 6-4.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen