Smith heeft dagzege nodig in Aberdeen, Van Gerwen moet laatste punten sprokkelen

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Smith heeft dagzege nodig in Aberdeen, Van Gerwen moet laatste punten sprokkelen

Smith vorige week in Liverpool tijdens de Premier League
Smith vorige week in Liverpool tijdens de Premier LeagueProfimedia
In Aberdeen is het alweer tijd voor de veertiende speeldag van de Premier League. Luke Littler is zich al kan opmaken voor de play-offs met 31 punten. De rest van de top 4 heeft een mooie voorsprong van minimaal vier punten, maar kunnen het feestje van de play-offs nog niet vieren. Michael van Gerwen staat momenteel vierde en zal het meest de hete adem van Michael Smith voelen.

Wright – Smith

Na negen wedstrijden op rij te hebben verloren in alle competities, wist Peter Wright eindelijk weer eens een wedstrijd te winnen. In Graz won hij met 6-5 van Danny Lauby tijdens de vijfde Eurotour dit jaar. In de tweede ronde was Van Gerwen wel met 6-5 te sterk. Wright is al weken hopeloos uit vorm en is het lachertje van de Premier League. Met slechts twee gewonnen wedstrijden in 13 weken heeft de Schot vier punten en staat hij ruimschoots laatste. Wright verloor de laatste vier wedstrijden in de Premier League en zal iets van eer terug willen winnen.

Dat moet hij dan wel doen tegen een tegenstander die nog alles te winnen heeft heeft, Smith. De Engelsman staat op de vijfde plaats en is de achtervolger voor de eerste vier plaatsen. Met een gat van vier punten op Van Gerwen, vijf op Nathan Aspinall en zes op Luke Humphries, zal hij dit zien als zijn laatste kans. Verliest Smith, dan lijkt het einde oefening in de Premier League. Smith, die de laatste weken aardig wat punten sprokkelt, ging vorige week wel pijnlijke onderuit tegen Rob Cross. Dat kan nu niet meer gebeuren. Uitgerust zal hij zijn met een tripje naar de Verenigde Staten, daarom was hij ook niet aanwezig in Graz.

Littler – Aspinall

Littler blijft vriend en vijand verbazen met zijn prestaties. Negen wedstrijden op rij won de jonge Engelsman en dat betekende dat hij de vijfde Eurotour won in Graz en de laatste Premier League-avond. Dat betekent 31 punten in de Premier League en 40.000 euro aan prijzengeld in drie dagen. Littler won vorige week zijn derde speeldag. Dag 9 en 10 won hij ook al en door al die punten staat Littler nu 1e en heeft hij vijf punten voorsprong op Humphries. Littler won in Graz al zijn tweede Eurotour dit jaar en zijn resultaten kennen ongekende hoogte. Wie stopt de jonge Engelsman? Want hij gaat ongetwijfeld naar de play-offs in de O2 in London.

Tegenstander Aspinall nam een weekje vrij en kwam niet in actie tijdens de Eurotour. Zijn focus zal liggen op de Premier League nu hij op de derde plaats staat. Aspinall won twee weken geleden de dag en klom zo over Van Gerwen heen, wat hem meer lucht geeft. Vorige week won hij de eerste ronde, maar verloor hij van Littler met 6-5. Dat was pijnlijk, want Aspinall stond 5-2 voor. In onderlinge resultaten staat Littler 4-1 voor en hij gaat dus als favoriet de wedstrijd in.

Van Gerwen – Cross

Van Gerwen is de huidige nummer 4 en zal dus op zijn hoede zijn voor Smith. Van Gerwen heeft 24 punten, waarvan 20 uit vier dagzeges kwamen. Voor de rest won de Nederlander slechts twee wedstrijden, waaronder vorige week van Wright. Van Gerwen speelde niet goed, maar won wel. Cross was daarna wel te sterk, met opnieuw slecht spel van de Nederlander. Met 90 gemiddeld verloor hij met 6-2. Van Gerwen kwam afgelopen weekend ook in actie in Graz en strandde daar in de kwartfinales. Ross Smith was met 6-1 te sterk.

Michael van Gerwen in Liverpool vorige week
Michael van Gerwen in Liverpool vorige weekProfimedia

Na zes weken niet gewonnen te hebben, won Cross vorige week zijn eerste wedstrijd na zeven weken. Waar hij goed begon in de Premier League, vergooide hij zijn goede uitgangspositie. Cross was vorige week te sterk voor Smith en Van Gerwen, maar kon geen tegenstand bieden aan Littler. Cross haalde een week ervoor al de halve finale van de vierde Eurotour. Afgelopen weekend verloor hij in de eerste ronde. Cross heeft nu 14 punten en lijkt uitgespeeld in de competitie.

Price – Humphries

Gerwyn Price leek een Kleine comeback te maken in de competitie door goed spel te laten zien en meer wedstrijden te winnen, maar vorige week leek het sprookje definitief over. Price verloor in de eerste ronde van Littler en bleef steken 12 punten. Met nog drie speeldagen te gaan is het 99.9 procent zeker dat Price buiten de top 4 valt en dat is een flinke tegenslag. Price kwam deze week niet in actie in Graz en had dus een week vrij.

Tegenstander Humphries lijkt wel zeker van een plaats in de top 4. Met 26 punten staat hij tweede. De laatste weken gaat het wat moeilijker met twee overwinningen in vijf speeldagen. Daarvoor won de Engelsman wel drie speeldagen op rij en staat hij tweede. Humphries was net als Smith in de Verenigde Staten en had dus een weekje vrij. Humphries heeft alle wedstrijden van Price gewonnen dit seizoen, maar ze speelden pas twee keer tegen elkaar. 

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen