OKC verplettert Spurs, Pacers verslaan 76ers, Nuggets boeken negende zege

Meer

Gilgeous-Alexander (links) met Devin Vessell
Gilgeous-Alexander (links) met Devin VessellProfimedia
Oklahoma City Thunder heeft op overtuigende wijze San Antonio Spurs van een pak slaag voorzien. Mede door 28 punten van Shai Gilgeous-Alexander werd het 123-87.

In het eerste kwart namen de Spurs nog even de leiding en bij aanvang van het tweede kwart was de voorsprong voor Oklahoma slechts drie. Daarna ging het snel. Bij rust was de voorsprong opgelopen tot tien punten en na het derde kwart zelf 25. De Spurs kwamen de klap nooit meer te boven. Rookie en nummer één draft pick Victor Wembanyama kwam tot acht punten en 14 rebounds voor San Antonio, dat voor de vijfde keer op rij verloor.

Bij de Thunder maakte Gilgeous-Alexander 10-uit-16 field goal attempts en hij ging 7-uit-7 op zijn vrije worpen. Naast zijn 28 punten noteerde de Canadees ook zes rebounds, vijf assists en maar liefst zeven steals. Josh Giddey kwam tot 18 punten voor Oklahoma.

Pacers winnen van 76ers

De Pacers wonnen in Philadelphia met 132-126 van de 76ers, die de laatste acht wedstrijden hadden gewonnen. De 39 punten van MVP Joel Embiid waren voor de Sixers niet genoeg om er negen van te maken. Tyrese Haliburton was de absolute uitblinker bij de Pacers met 33 punten, zeven rebounds, 15 assists, twee steals en een block. De point guard maakte 11 van zijn 18 field goal attempts, waarvan 7-uit-12 vanaf achter de driepuntslijn.

Nuggets winnen van Clippers

De Clippers verloren voor de vijfde keer op rij. Deze keer was de regerend kampioen Denver met 111-108 te sterk. Nikola Jokic had andermaal een productieve avond voor de Nuggets met 32 punten, 16 rebounds en negen assists. Topscorer van de wedstrijd was Clipper Paul George met 35 punten. Denver gaat aan de leiding in de Western Conference met negen overwinningen en twee nederlagen.

Golden State zonder Curry verliest van Timberwolves

Zonder de geblesseerde Stephen Curry verloor Golden State in eigen huis met 104-101 van de Timberwolves. Karl-Anthony Towns maakte 33 punten, pakte 11 rebounds en gaf twee assists voor Minnesota, dat pas laat in de wedstrijd de overwinning veiligstelde nadat het in het derde kwart nog met 12 punten achter had gestaan. Bij de Warriors was Curry’s vervanger, Brandin Podziemski, de topscorer met 23 punten.

De wedstrijd werd overschaduwd door een massale duw- en trekpartij in het eerste kwart waarbij Klay Thompson en Draymond Green van de Warriors en Jaden McDaniels van de Wolves uit de zaal werden gestuurd.

Lakers winnen van Grizzlies

De Lakers boekten hun derde zege op rij. In Los Angeles waren ze met 134-107 te sterk voor het laagvliegende Memphis. In een wedstrijd waarin veel geroteerd werd, werden Laker D’Angelo Russell en Grizzly Santi Aldama de topscorers met 24 punten. LeBron James kwam in 22 minuten en 39 seconden tot 16 punten voor de Lakers.