NBA roundup: Sixers door, Suns bijna, Lakers pakken voorsprong en Bucks missen Giannis

Meer

Philadelphia's Paul Reed scoort tijdens de wedstrijd tegen de Nets
Philadelphia's Paul Reed scoort tijdens de wedstrijd tegen de NetsAFP
De Philadelphia 76ers schudden de afwezigheid van Joel Embiid van zich af om Brooklyn uit de NBA play-offs te knikkeren op zaterdag, terwijl de Phoenix Suns een plekje in de tweede ronde naderden en de Los Angeles Lakers een statement maakte tegen Memphis en de grote mond van Dillon Brooks.

76ers 96, Nets 88

Philadelphia stootte door naar de volgende ronde van de play-offs met een dominante overwinning op Brooklyn, waarmee hun 4-0 zege in de best-of-seven serie compleet was.

Philadelphia stond vroeg in het derde kwart 11 punten achter, maar draaide de wedstrijd om met een 18-4 run om de leiding te nemen en sloot de overwinning af met een rally in het vierde kwart.

De overwinning van de Sixers was des te indrukwekkender gezien de afwezigheid van MVP-kandidaat Embiid, die een verstuikte knie opliep in de 102-97 wedstrijd van donderdag.

Tobias Harris leidde de scorers voor Philadelphia met 25 punten en 12 rebounds, terwijl De'Anthony Melton van de bank kwam om 15 punten te maken en het vierde kwart te leiden.

Lakers 111, Grizzlies 101

In het westen lieten LeBron James, Anthony Davis en de rest van Los Angeles hun spel een antwoord geven op de praatjes van Memphis’ forward Brooks, door uit de startblokken te schieten met een 35-9 voorsprong in het eerste kwart. Ze leidden met maar liefst 29 punten in het tweede kwart.

Davis kwam terug van een slechte vertoning in de nederlaag in wedstrijd twee van de Lakers en scoorde 31 punten en pakte 17 rebounds. Hij had ook twee steals en drie blocks, terwijl James 25 punten, negen rebounds en vijf assists toevoegde.

Brooks, die na de tweede wedstrijd James spottend "oud" noemde en zei dat hij graag "beren porde", werd vroeg in het derde kwart eruit gestuurd, nadat hij James met zijn arm in zijn kruis had geraakt. Brooks, uitgejouwd telkens hij de bal aanraakte, eindigde de avond met zeven punten.

Dillon Brooks en LeBron James
Dillon Brooks en LeBron JamesAFP

Zelfs een duizelingwekkende 45-punter van guard Ja Morant kon de Grizzlies niet redden. Morant, terug in actie nadat hij de tweede wedstrijd miste met een blessure aan zijn rechterhand, scoorde 22 punten voor Memphis in het vierde kwart.

Suns 112, Clippers 100

Kevin Durant eindigde met 31 punten, 11 rebounds en zes assists om Phoenix te helpen Los Angeles te verslaan voor een 3-1 voorsprong in de reeks.

Devin Booker scoorde 30 punten en veteraan Chris Paul voegde er 19 aan toe in een late uitbarsting van scoring, zodat Phoenix de tweede overwinning op rij boekte in Los Angeles.

De Suns hebben nog maar één overwinning nodig om hun plaats in de halve finales van de Western Conference te bemachtigen, met wedstrijd vijf op dinsdag in Phoenix.

De hoop van de Clippers op een gelijkspel in de reeks werd de bodem ingeslagen door de afwezigheid van Kawhi Leonard, die samen met Paul George op de geblesseerdenlijst staat. Russell Westbrook leverde een van zijn beste prestaties voor de Clippers met 37 punten.

Heat 121, Bucks 99

In Miami nam het als achtste geplaatste Miami een 2-1 voorsprong op de Eastern top seed Milwaukee, door optimaal te profiteren van de afwezigheid van de Bucks' MVP-kandidaat Giannis Antetokounmpo met een overwinning.

Jimmy Butler scoorde 30 punten met 12-uit-19 schoten voor de Heat, voordat laat in het derde kwart zijn wedstrijd voorbij was na een harde val. Na een bezoek aan de kleedkamer keerde hij nog terug op de bank, maar in een wedstrijd waarin Miami een groot deel van de wedstrijd met dubbele cijfers leidde, kwam hij niet meer terug op de vloer.

Duncan Robinson scoorde 20 punten en collega-reserve Kyle Lowry voegde er 15 aan toe, terwijl de Heat-bank 59 punten leverde.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?