Heerlijke buzzer beater Lilliard helpt Bucks langs Kings, Nuggets maken indruk

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Heerlijke buzzer beater Lilliard helpt Bucks langs Kings, Nuggets maken indruk

Damian Lillard weet hoe laat het is
Damian Lillard weet hoe laat het isProfimedia
Een spectaculaire buzzer beater voor drie punten van Damian Lillard leverde de Milwaukee Bucks na overtime een 143-142 zege op tegen de Sacramento Kings.

De Kings hadden in de extra tijd nog een voorsprong van zes punten, maar een driepunter van Brook Lopez met nog 11,5 seconden te gaan bracht Milwaukee op een punt. De'Aaron Fox van Sacramento miste een van zijn twee vrije worpen en daardoor kon Lillard de wedstrijd beslissen. 

“Ik heb mijn beste schot bewaard tot het einde van de wedstrijd,” zei Lillard, die slechts negen van zijn 23 pogingen vanaf de vloer raak gooide. Hij maakte in totaal 29 punten. Giannis Antetokounmpo had een triple-double (27 punten, 10 rebounds, 10 assists) voor de Bucks.

Aan de andere kant kwam Domantas Sabonis ook tot een triple-double (21 punten, 15, assists en 13 rebounds), terwijl Fox met 32 punten de topscorer van de wedstrijd werd. Sacramento-coach Mike Brown werd vroeg in het vierde kwart de zaal uitgestuurd nadat hij aanmerkingen op de leiding had. Hij werd door zijn eigen speler, Malik Monk, bij een 105-95 achterstand van het veld gedragen terwijl hij nog steeds aan het schreeuwen was tegen de scheidsrechters.

Kings @ Bucks
Kings @ BucksNBA

Sacramento reageerde en Fox maakte er 128-128 van met nog een seconde op de klok in de reguliere speeltijd. De Kings hadden een voorsprong van vier punten met nog 33,9 seconden te spelen in overtime. “We bleven vechten,” zei Lillard. “De driepunter van Brook uit de hoek was het belangrijkste moment van de avond.”

Pacers @ Nuggets

In Denver werd Nikola Jokic een van de drie Nuggets die 25 punten maakten terwijl de regerend kampioen de Indiana Pacers met 117-109 aan de kant zette.

Pacers @ Nuggets
Pacers @ NuggetsNBA

 

Jokic was tevens goed voor 12 rebounds en negen assists. Michael Porter Jr. en Jamal Murray maakten ook 25 punten en Aaron Gordon kwam tot 20 punten en 10 rebounds voor de Nuggets. Ze maakten 64,8% van hun pogingen vanuit het veld, een seizoensrecord. 

De Nuggets verbeterden hun record naar 28-13 en staan derde in de Western Conference, waar de Minnesota Timberwolves aan de leiding gaan na een 109-105 overwinning op de Los Angeles Clippers

Clippers @ Wolves

De Timberwolves maakten in een spannende wedstrijd in het derde kwart het verschil en namen een voorsprong van 17 punten, die niet meer kon worden ingehaald door de Clippers.

Clippers @ Wolves
Clippers @ WolvesNBA

Anthony Edwards was goed voor 33 punten en Rudy Gobert kwam tot 15 punten en 18 rebounds voor de Timberwolves. Kawhi Leonard maakte 26 punten voor de Clippers, die met een minuut te spelen nog tot op drie punten van de Wolves kwamen. Gobert stelde met vier vrije worpen de zege veilig.

Hornets @ Heat

In Miami maakte Ban Adebayo 24 punten, pakte 10 rebounds en gaf zeven assists terwijl de Heat met 104-87 wonnen van de Charlotte Hornets.

Hornets @ Heat
Hornets @ HeatNBA

De Heat speelden zonder de geblesseerden Jimmy Butler en Kevin Love en zagen tegen Charlotte ook rookie Jaime Jaquez Jr. met een hamstringblessure uitvallen.

Overige uitslagen:

Suns @ Blazers
Suns @ BlazersNBA

Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 116-127 (Devin Booker (PHO), 34 punten)

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen