Bulls roepen Sixers eindelijk een halt toe, Timberwolves verslaan Heat

Meer

DeMar DeRozan van de Bulls in actie tegen de 76ers
DeMar DeRozan van de Bulls in actie tegen de 76ersAFP
De Chicago Bulls weerstonden maandag een 40-punten double-double van Philadelphia ster Joel Embiid om de 76ers hun zes games tellende NBA winning streak te doorbreken met een 108-104 overwinning.

Coby White scoorde 24 punten en Nikola Vucevic voegde er 23 aan toe voor de Bulls, die een voorsprong van 12 punten aan het begin van het vierde kwart zagen slinken tot één punt na een driepunter van Tyrese Maxey met nog 33,2 seconden te spelen. DeMar DeRozan, die eindigde met 15 punten, scoorde vervolgens een drietal vrije worpen om Chicago wat ademruimte te geven en regerend NBA Meest Waardevolle Speler Embiid kon twee keer balbezit in de laatste seconden niet meer omzetten in punten.

Statistieken 76ers - Bulls
Statistieken 76ers - BullsFlashshare

Embiid voegde 14 rebounds toe en noteerde zijn 11e wedstrijd op rij met minstens 30 punten en 10 rebounds, maar de Sixers konden het momentum niet vasthouden na een 16-4 voorsprong in de openingsminuten. "Ik denk dat we onze basis vergaten" , zei Embiid. "Ik dacht dat we een vrij goede run maakten. We kwamen terug in de wedstrijd... we kregen kansen, we kwamen terug. We hebben gevochten. Maar kwamen net te kort."

Timberwolves boeken weer comeback-overwinning

De Minnesota Timberwolves kwamen laat tot een rally voor een 112-108 overwinning op de Heat in Miami om Boston te evenaren voor het beste record in de competitie met 20-5. Anthony Edwards scoorde 32 punten en Karl-Anthony Towns voegde er 18 aan toe voor de Timberwolves, die de verdedigende schroeven aandraaiden in de tweede helft om een vroege achterstand van 17 punten te overwinnen.

Met een achterstand van zes gingen de Timberwolves de laatste periode in, waarna ze de leiding namen met een driepunter van Michael Conley met nog 8:37 te spelen. Miami kwam weer op voorsprong voordat Naz Reid's turnaround shot Minnesota een voorsprong van één punt gaf en ze niet meer op achterstand zouden komen.

Statistieken Heat - Timberwolves
Statistieken Heat - TimberwolvesFlashshare

De Wolves boekten hun zevende overwinning in de competitie na een achterstand in de dubbele cijfers en Minnesota center Rudy Gobert zei dat het team een manier moet vinden om sterker te beginnen: "Ik denk dat we de wedstrijd beter moeten beginnen. We hebben klappen in ons gezicht nodig om wakker te worden en de dingen te doen die we moeten doen. Elke keer als we de dingen doen die we moeten doen, vooral verdedigend, brengen we onszelf in de positie om de wedstrijd te winnen."

Miami werd opgevrolijkt door de terugkeer van Tyler Herro en Bam Adebayo. Herro scoorde 25 punten in zijn eerste wedstrijd nadat hij 18 wedstrijden miste met een verstuikte linkerenkel. Adebayo, die zeven wedstrijden miste met een gekneusde heup, voegde er 22 aan toe.

Andere wedstrijden

In Indianapolis scoorde James Harden 21 van zijn 35 punten in het vierde kwart. De Los Angeles Clippers boekten een 151-126 overwinning op de Pacers. Harden scoorde 18 punten op rij voor de Clippers in iets meer dan drie minuten in het vierde kwart, waarmee Los Angeles hun voorsprong opvoerde naar maar liefst 33 punten. Bennedict Mathurin leidde Indiana met een seizoensrecord van 34 punten, maar Tyrese Haliburton - terug na één wedstrijd met een gekneusde knie - had slechts acht punten met 11 assists en vier turnovers.

De Cleveland Cavaliers moesten overtime spelen om de Houston Rockets met 135-130 te verslaan. Donovan Mitchell scoorde 37 punten en Sam Merrill had een recordaantal van 19 punten vanaf de bank voor de Cavs, die Houston met 13-8 overtroffen in de extra sessie en nu 11 opeenvolgende overtime wedstrijden hebben gewonnen.

In Atlanta bezorgden de Hawks de Detroit Pistons nog meer ellende door ze met 130-124 een 24e nederlaag op rij te bezorgen. Trae Young scoorde 31 punten en deelde 15 assists uit voor de Hawks, die van het begin tot het einde leidden. Cade Cunningham scoorde het toppunt van zijn carrière met 43 punten voor Detroit, maar de Pistons zijn twee nederlagen verwijderd van een evenaring van de langste verliesreeks in de competitie in één seizoen - 26 wedstrijden door de 2010/11 Cleveland Cavaliers en 2013/14 Philadelphia 76ers.

In Denver gebruikten de regerend kampioen Nuggets een gebalanceerde aanval om een grote avond voor Luka Doncic van Dallas te overwinnen in een 130-104 overwinning op de MavericksJamal Murray scoorde 22 punten, Aaron Gordon voegde er 21 aan toe en zes Nuggets spelers scoorden in de dubbele cijfers. Nikola Jokic had een rustige avond met acht punten, negen rebounds en zeven assists, maar met de rest van de Nuggets was het genoeg om Doncic's 38 punten, 11 rebounds en acht assists te weerstaan.

Toronto Raptors 114-99 Charlotte Hornets

Oklahoma City Thunder 116-97 Memphis Grizzlies

Utah Jazz 125-108 Brooklyn Nets

Sacramento Kings 143-131 Washington Wizards

Los Angeles Lakers 109-114 New York Knicks

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?