Super Bowl 2024: de strijd tussen quarterback Patrick Mahomes en Brock Purdy

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Super Bowl 2024: de strijd tussen quarterback Patrick Mahomes en Brock Purdy

Super Bowl 2024: de strijd tussen Patrick Mahomes en Brock Purdy
Super Bowl 2024: de strijd tussen Patrick Mahomes en Brock PurdyReuters
Super Bowl LVIII wordt een rematch van de Super Bowl tussen Kansas City Chiefs en San Francisco 49ers in 2020. Op 11 februari zijn in het Allegiant Stadium in Las Vegas alle ogen gericht op de strijd tussen quarterbacks Patrick Mahomes (28) en Brock Purdy (24).

Terwijl Mahomes al het pad naar de Hall of Fame bewandelt terwijl hij een derde Super Bowl-ring najaagt, is Purdy in minder dan twee jaar tijd opgeklommen van een underdogstatus en zijn bijnaam 'Mr Irrelevant'. Terwijl Kansas City probeert om pas de negende franchise te worden die zes keer Super Bowl-kampioen wordt, zal Mahomes constant in de schijnwerpers staan in zijn poging om voor de derde keer tot Super Bowl-MVP uitgeroepen te worden.

Mahomes speelde vorig jaar in de Super Bowl door de pijn van een enkelblessure heen, toen zijn team in de rust op achterstand stond tegen de Philadelphia Eagles. Uiteindelijk gooide hij 182 yards en drie touchdowns en kwamen hij en zijn teamgenoten terug tot een spectaculaire 38-35 overwinning. Die veerkracht was een van de redenen waarom hij het grootste contract in de geschiedenis van de NFL kreeg aangeboden toen hij de Chiefs in 2020 naar de Super Bowl leidde.

'Dit is waar je voor speelt'

Hoewel Mahomes nog een lange weg te gaan heeft om in één adem genoemd te worden met zevenvoudig Super Bowl kampioen Tom Brady, zal het winnen van een derde titel in vier jaar op 28-jarige leeftijd hem in dezelfde categorie plaatsen. Hoewel de Chiefs als derde geplaatst waren in het AFC post-season achter Baltimore Ravens en Buffalo Bills, gingen ze er in de play-offs flink tegenaan. Mahomes voltooide 68% van zijn passes voor 718 yards met vier touchdowns en geen intercepties.

"Aan het eind van de dag, tijdens play-offwedstrijden, wil je winnen. Dit is waar je voor speelt", zei Mahomes. "Ongeacht of we een underdog waren of niet, het vuur is aangestoken, want dit is de tijd van het jaar waar je voor werkt."

Voor Purdy was er geen enkele andere speler in de geschiedenis van de sport die kon claimen dat hij de laatste was in de NFL Draft en de franchise in twee jaar naar een Super Bowl leidde. Je moet een paar pagina's doorbladeren om Purdy's naam te vinden in de draft van 2022, want hij wachtte drie dagen voordat hij de 262e pick werd en verdiende daarmee de bijnaam 'Mr Irrelevant', die wordt gegeven aan de speler die als allerlaatste wordt gekozen.

Dan Marino

Door blessures bij de eerste en tweede quarterback kreeg Purdy de kans om te schitteren en die kans greep hij met beide handen aan. Hij was de enige rookie quarterback die een team onder leiding van Brady versloeg in zijn debuut en hij eindigde het seizoen als finalist voor Offensive Rookie of the Year in 2022 en behield zijn plaats als startende quarterback in 2023.

Purdy heeft sindsdien niet meer achterom gekeken en in slechts zijn tweede jaar brak hij het 49ers record voor passing yards in het reguliere seizoen (4.280). De 24-jarige draagt het nummer 13 ter ere van voormalig Miami Dolphins quarterback Dan Marino omdat zijn vader een groot fan was van de Hall of Famer en het nummer heeft Purdy duidelijk geen ongeluk gebracht.

Hij gooide 519 yards in het post-season met twee touchdowns en behoort tot de vijf finalisten voor MVP in zijn eerste volledige seizoen als starter.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen