Maye verschijnt voor het eerst op training Patriots: 'Hij heeft nog veel werk te doen'

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Maye verschijnt voor het eerst op training Patriots: 'Hij heeft nog veel werk te doen'

Maye tijdens zijn presentatie vlak na de Draft
Maye tijdens zijn presentatie vlak na de DraftProfimedia
Rookie quarterback Drake Maye is er volgens New England Patriots head coach Jerod Mayo nog lang niet. De opvolger van de legendarische Bill Belichick spaarde zijn nieuwe pupil daarmee niet. Maye werd tijdens NFL Draft van afgelopen april als derde speler overall gekozen.

“Hij heeft nog heel veel werk te doen,” vertelde Mayo aan verslaggevers. “Maar ik ben ervan overtuigd dat hij al zijn tijd gaat investeren. Hij was hier de laatste tijd iedere avond om te trainen.” Op vrijdag en zaterdag stonden de officiële eerste twee trainingen op het programma. Maye droeg op zijn jersey nummer 10, hetzelfde nummer als zijn voorganger Mac Jones

Jones werd in 2021 door de Patriots gekozen in de eerste ronde van de draft van dat jaar. Hij haalde in zijn rookie-jaar gelijk de Pro Bowl en de Patriots noteerden een winning record (10-7). In de play-offs werd het team echter vernederd door divisiegenoot Buffalo Bills (17-47). Het was een voorbode voor twee jaren waarin in totaal 12 wedstrijden werden gewonnen en 22 verloren. Het zorgde ervoor dat de Patriots op 14 maart j.l. Jones naar de Jacksonville Jaguars traden voor een 2024 zesde ronde pick. 

'Ik voelde me goed'

Met hun hoge draftpick gingen de Pats voor een nieuwe jonge quarterback. Ze zagen Caleb Williams (Chicago Bears) en Jayden Daniels (Washington Commanders) als respectievelijk eerste en tweede van het bord verdwijnen, waardoor Maye de logische keuze op ‘drie’ was. “Voor een eerste dag ging het goed,” aldus de aanvalsleider. “Ik voelde me goed, nu moeten we er aan blijven werken.”

Maye wordt vooral begeleid door Alex Van Pelt, die zelf als speler elf jaar lang vooral back-up was bij de Buffalo Bills, maar een prima staat van dienst opbouwde als coach. Zo was hij onder meer de quarterbacks coach van Aaron Rodgers bij de Green Bay Packers. Afgelopen februari werd hij aangesteld als offensive coordinator bij New England. Dat volgde kort op zijn ontslag bij de Cleveland Browns, waar hij zowel offensive coordinator als quarterbacks coach was. 

Succes

De Patriots hebben na het vertrek van Tom Brady, ‘de GOAT’ geen succes meer gehad. Er werd geen enkele play-off-wedstrijd meer gewonnen en na het voorbije seizoen nam het team in goed overleg afscheid van coach en de facto general manager Belichick, die van 2020 tot en met 2023 de scepter zwaaide. Hij won, met Brady als quarterback, zesmaal de Super Bowl en werd drie keer uitgeroepen tot AP NFL Coach of the Year. Op 12 januari j.l. maakten de Pats bekend dat Mayo de nieuwe head coach werd. Hij was de afgelopen jaren de linebackers coach van het team uit Foxborough, Massachusetts. 

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen