Eagles onder niveau, maar behalen tweede overwinning dankzij fumbelende Vikings

Meer

Eagles D'Andre Swift in actie tegen de Vikings
Eagles D'Andre Swift in actie tegen de VikingsAFP
De Philadelphia Eagles heeft mede dankzij een prima rungame de Minnesota Vikings met 34-28 verslagen in de nacht van donderdag op vrijdag. De Eagles, die vorig seizoen in de Super Bowl werden verslagen door de Kansas City Chiefs, gaan naar 2-0 in het seizoen terwijl de Vikings, die vorig jaar nog op 13-4 eindigden , hun eerste twee wedstrijden hebben verloren. D'Andre Swift liep voor 175 yards, een carrièrerecord, en scoorde een touchdown.

Nadat de Vikings vroeg in de tweede helft een 7-3 voorsprong hadden genomen, scoorde Philadelphia 24 punten op rij en kwam het niet meer op achterstand - geholpen door turnovers van Minnesota. Eagles quarterback Jalen Hurts worstelde met de passing game in de eerste helft, maar ook hij toonde zijn waarde op de grond. Hij rende twee one-yard touchdowns en vond een vrije DeVonta Smith met een 63-yard touchdown pass in het derde kwart om Philadelphia een 27-7 voorsprong te geven.

De Vikings gaven zichzelf nog een kans toen quarterback Kirk Cousins Jordan Addison vond met een worp door het midden voor een 62-yard touchdown. Minnesota maakte er zes punten verschil van toen K.J Osborn scoorde op een 10-yard pass van Cousins, maar de Eagles reageerden de volgende drive met Swift die een 75-yard drive afmaakte met een two-yard touchdown run om hen een 34-21 voorsprong te geven met nog 4:13 te gaan.

Cousins vond tight-end T.J. Hockenson met nog 1:10 te spelen in de wedstrijd, maar de Eagles hielden stand. De Vikings betaalden de prijs voor vele turnovers en kregen vier fumbles tegen, waarvan drie in de eerste helft van de wedstrijd. De meest cruciale was vlak voor rust toen receiver Justin Jefferson de bal verloor bij een touchdownpoging, waardoor de Eagles balbezit kregen met een touchback. Dat blijft een rare regel in de NFL.

'Alleen maar winnen'

Net als in hun overwinning op New England in week één zaten de Eagles niet op het niveau van vorig seizoen, maar Hurts zei dat ze hadden laten zien dat ze weten hoe ze overwinningen alsnog kunnen behalen: "Ik denk dat de realiteit is dat wanneer je zoveel succes hebt en je wint, je het op bepaalde manieren doet, het wordt hoe je wint. De realiteit is dat we alleen maar gaan winnen," vertelde hij aan Amazon Prime.

Philadelphia was goed voor een totaal van 259 yards en center Jason Kelce zei dat ze de Vikings vooral versloegen door de rungame: "We zijn echt blij dat we onze wil kunnen laten gelden en in de loop van de wedstrijd voelde je dat het zich aandiende. We weten dat we dingen hebben die we moeten verbeteren. We hadden veel aanvallende kansen en we moeten meer punten maken. De wedstrijd had niet zo close moeten zijn."

Ondanks het verlies kan Cousins troost putten uit zijn eigen vertoning, met vier touchdowns en 364 yards zonder intercepties.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?