Chiefs hebben divisietitel nog niet binnen na thuisnederlaag tegen Raiders

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Chiefs hebben divisietitel nog niet binnen na thuisnederlaag tegen Raiders

Mahomes heeft het zwaar te verduren tegen verdedigers Crosby en Deablo
Mahomes heeft het zwaar te verduren tegen verdedigers Crosby en DeabloProfimedia
De Las Vegas Raiders (7-8) hebben voor een verrassing gezorgd door de Chiefs (9-6) in Kansas City te verslaan. Net als in de vorige speelronde scoorde het team van interim head coach Antonio Pierce twee defensive touchdowns. De gastheren speelden zeer slordig en verloren met 20-14.

De verdediging van het team uit Nevada scoorde via defensive tackle Bilal Nichols die een fumble acht yards retourneerde voor een touchdown en Jack Jones, die even daarna een interceptie voor 33 yards terug rende voor zes punten. De Raiders hadden de vorige zes onderlinge ontmoetingen tegen hun divisiegenoot verloren. De Chiefs hadden de AFC West voor de achtste keer op rij kunnen winnen, maar moeten nu minimaal nog een week wachten. Er wacht nog een thuiswedstrijd tegen de Cincinnati Bengals op oudejaarsdag en het reguliere seizoen wordt een week later afgesloten bij de Los Angeles Chargers. 

Niet alleen de twee defensive touchdowns waren een probleem voor Kansas City. Kicker Harrison Butker miste een ‘chip-shot’ field goal, er waren de nodige penalties, dropped passes en ook een fourth down werd niet geconverteerd. Met nog ongeveer 2.40 te gaan gooide Chiefs quarterback Patrick Mahomes een touchdown op Justin Watson, maar op het volgende balbezit van de Raiders rende Zamir White voor 43 yards en konden de bezoekers de wedstrijd uitknielen. 

Frustraties

Het was niet de eerste keer dit seizoen dat de Chiefs een slordige nederlaag leden. Mahomes was regelmatig zeer gefrustreerd. Hij won met zijn team vorig jaar de Super Bowl en wil dat uiteraard graag herhalen. Hij zal beter moeten connecten met zijn receivers en zijn receivers zullen ballen moeten vasthouden, want anders zal dat niet lukken. De Raiders hebben nu nog een klein kansje op play-offs, maar dat lijkt vergezocht. 

Las Vegas speelt nog een uitwedstrijd bij de Indianapolis Colts op oudejaarsdag en sluit het reguliere seizoen af met een thuiswedstrijd tegen de Denver Broncos. Onder coach Pierce zijn de Raiders nu 4-3. Ze sluiten het jaar af met rookie QB Aidan O’Connell, die in de wedstrijd van maandag slechts 9/21 was, maar de run game en de weggegeven scores van de Chiefs deden de rest. Zag ook Taylor Swift, het schatje van Chiefs tight end Travis Kelce.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen