Indiana Pacers forceren beslissende game 7 na zege op slordige Knicks

Meer

Pascal Siakam (l.) van de Pacers in duel met Donte DiVincenzo van de Knicks
Pascal Siakam (l.) van de Pacers in duel met Donte DiVincenzo van de KnicksAFP
Het iconische Madison Square Garden mag zich voor het eerst sinds 1958 opmaken voor het huisvesten van een beslissende game 7. De Indiana Pacers waren in Indianapolis met met 116-103 te sterk voor de New York Knicks, die het veelal lieten afweten in hun efficiëntie.

Van de zes Knicks die minstens vijfmaal schoten haalden enkel Precious Achiuwa (62,5%) en Miles McBride (66,7%) een percentage boven de 50%. Jalen Brunson (31 punten), McBride (20) en Donte DiVincenzo (17) waren de enige Knicks met meer dan 15 punten.

De Pacers en Knicks begonnen op even voet met een tussenstand van 30-29 in het voordeel van New York na één kwart, maar de bezoekers lieten het vervolgens flink afweten. De Pacers misten slechts 5 schoten in het hele derde kwart, tegenover liefst 14 van de Knicks. Men ging de rust in met een score van 51-61 in het voordeel van Indiana, dat deze voorsprong niet meer uit handen gaf.

Middenin het laatste kwart noteerde Indiana de grootste voorsprong in de wedstrijd toen Ben Sheppard een driepunter gooide en de Pacers een voorsprong van liefst 23 punten gaf. De Knicks leken uitgestreden na op vrijwel elk vlak te worden afgetroefd. Zo waren de Pacers statistisch gezien beter in rebounding (47 tegenover 35), assists (35 tegenover 20), schotpercentage (53,8% tegenover 43,9%) en scoorden ze liefst 24 punten meer vanuit de paint dan de Knicks (62 tegenover 38).

Scorend vermogen bij Indiana

Pascal Siakam was de topscorer bij Indiana met 25 punten, terwijl ook Tyrese Haliburton (15), Myles Turner (17), Andrew Nembhard (15) en T.J. McConnell (15) minstens 15 punten scoorden. De zege van de Pacers zorgt ervoor dat Madison Square Garden voor het eerst sinds 1958 het decor is van een allesbeslissende game 7, waarvan de winnaar naar de finale van de Eastern Conference gaat en het tegen de Boston Celtics op mag nemen.

Game 7 van de series wordt zondagavond om 21.30 uur (Nederlandse tijd) gespeeld. De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN. Later die avond volgt ook game 7 van de series tussen de Minnesota Timberwolves en Denver Nuggets (02.30 uur).