Eerste klus voor Tom Brady als commentator bij wedstrijd tussen Browns en Cowboys

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Eerste klus voor Tom Brady als commentator bij wedstrijd tussen Browns en Cowboys

Tom Brady voor zijn 'roast', die te zien is bij Netflix
Tom Brady voor zijn 'roast', die te zien is bij NetflixAFP
De Dallas Cowboys spelen hun eerste wedstrijd van het reguliere seizoen begin september in Cleveland tegen de Browns. Het volledige schema wordt donderdag 16 mei om 02.00 uur Nederlandse tijd bekendgemaakt, maar in aanloop daarnaar worden enkele wedstrijden al onthuld. De reden dat dit affiche naar buiten komt is de commentator van dienst: voormalig quarterback Tom Brady.

Als speler won hij zeven Super Bowls en werd hij drie keer uitgeroepen tot NFL MVP. Hij wordt dan ook unaniem als ‘de GOAT’ bestempeld: de Greatest of all Time. Na zes keer de grote finale te hebben gewonnen met de New England Patriots bouwde Brady zijn carrière af bij de Tampa Bay Buccaneers, waar hij in het seizoen 2020 een zevende Vince Lombardi Trophy in een toch al overvolle prijzenkast mocht bijzetten. Op 1 februari 2023 ging ‘Tom Terrific’ met pensioen. 

We gaan hem echter dit jaar terugzien en -horen bij NFL-wedstrijden. Begin dit jaar werd bekend dat hij bij FOX Sports Greg Olsen vervangt en hij een tienjarig contract tekende bij de televisiezender met een waarde van 375 miljoen dollar. De volgens velen beste speler ooit in de NFL kan het vast goed gebruiken. 

America's Game of the Week

De wedstrijd tussen de Browns en Cowboys wordt 8 september gespeeld en is in de eerste speelronde ‘America’s Game of the Week’. Kick-off is om 22.25 uur Nederlandse tijd. Kevin Burkhardt zal de play-by-play doen, Brady is de analist. 

Beide teams haalden na sterke reguliere seizoenen de play-offs, maar stelden daarin teleur. De Cowboys wonnen de NFC East met een 12-5 record en waren de No. 2 seed, maar werden in eigen stadion in de wild-card round vernederd door No. 7 seed Green Bay Packers (48-32). Quarterback Dak Prescott zit in het laatste jaar van zijn contract en er is nog geen zicht op een nieuwe deal. Het team moet ook om de tafel met hun twee belangrijkste spelers aan beide kanten van de bal: receiver CeeDee Lamb en linebacker Micah Parsons. Bij gebrek aan salary cap was het dan ook een rustig off-season in Dallas.

Weinig plezier

De Browns haalden in 2022 de omstreden quarterback Deshaun Watson, die in zijn tijd bij de Houston Texans verdacht werd van meer dan 20 seksuele vergrijpen jegens masseuses. Ondanks dat had het team uit Ohio een lading draftpicks en een gigantisch salaris over voor zijn sportieve diensten. Veel plezier hebben de Browns nog niet van hem gehad, mede door een schouderblessure vorig seizoen. Het was oudgediende en Baltimore Ravens-legende Joe Flacco die het team uiteindelijk naar de play-offs leidde, waarin gelijk kansloos werd verloren van de Houston Texans (45-14). 

Dat maakt deze matchup in speelronde één ook gelijk een interessante. Er ligt veel druk op quarterbacks Prescott en Watson en beide fanbases zullen een overwinning eisen. Een regulier NFL-seizoen bevat slechts 17 wedstrijden per team en een valse start voor één van beide teams zal gelijk een negatief stempel drukken. 

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen